SEO

SEO oftewel Search Engine Optimization of in gewoon Nederlands het aanpassen van je website om optimaal gezien te worden door zoekmachines zoals Google of DuckDuckGo.

Maar voor wie schrijf je een website, voor mensen of een zoekmachine? Aangezien veel mensen via een zoekmachine naar websites gaan zul je, om hen te bereiken, ook de zoekmachines moeten pleasen. Verkoop je een product of verdien je geld aan advertenties op je website dan wil je zoveel mogelijk bezoekers. Behalve een goed product en treffende teksten moet de website zo goed mogelijk door zoekmachines (lees Google) gevonden worden. De eerste stap is te bedenken op welke trefwoorden je gevonden wilt worden, daarna volgt de echte optimalisatie van de website.

Voor de optimalisatie van een website kan ik de volgende diensten leveren:

  • analyse van de website: je krijgt een volledig rapport met de huidige vindbaarheid op trefwoorden en uitgebreide suggesties voor verbeteringen. De prijs hiervan is afhankelijk van de grootte van de website. Kijk bijvoorbeeld eens naar het SEO basispakket voor websites met minder dan 50 pagina’s.
  • optimalisatie van de website: dit is afhankelijk van de manier waarop de website is gemaakt, bv. in een CMS (content management systeem zoals WordPress of Joomla) of op maat geprogrammeerd. Het optimalisatieproces wordt van begin tot eind gemonitord aan de hand van periodieke website analyses op de trefwoorden.

Het schrijven van geoptimaliseerde teksten laat ik graag over aan getalenteerde tekstschrijvers. Hiervoor werk ik samen met Het Geheimewapen.