Werkwijze

Voor vele ICT vraagstukken bestaan standaard oplossingen maar uiteraard wil de klant dat deze specifiek voor zijn organisatie wordt ingericht of aangepast en zo wordt het project maatwerk.

Ieder project kent zijn eigen dynamiek en vereist een specifieke aanpak waarbij het behalen van het eindresultaat voorop staat. Prince2 is een flexibele methodiek waarin de filosofie van SMART en Agile prima verwerkt kan worden.

Toch mislukken projecten ook met het gebruik van methodieken en slimme processen omdat er onvoldoende helder gecommuniceerd wordt en zijn de resultaten van een project zelden wat de eindgebruikers ervan verwacht hadden.

Ik richt mij specifiek op het helder krijgen van alle eisen, wensen, belangen en kundigheden van de betrokken partijen. Communicatieproblemen worden drastisch verkleind en de kans op slagen vele malen groter.
Daarnaast focus ik op change-management. Meestal leidt het uitvoeren van projecten tot een andere werkwijze en (de meeste) mensen houden niet van veranderingen. Door vanaf het begin een draagvlak te creëren en te onderhouden bij zowel de opdrachtgever als de eindgebruiker stijgt de slagingskans nog meer, succes bijna verzekerd!

Zoekt u een unieke oplossing voor uw project? Neem gerust contact op.