Internet

Kun je je nog een wereld zonder internet voorstellen? Vast niet.
Op internet kun je informatie vinden en geven, jezelf profileren, geld verdienen en er zijn nog eindeloos veel meer mogelijkheden.
Op dit gebied kan ik het volgende betekenen:

SEO, zoekmachine-optimalisatie

SEO oftewel Search Engine Optimization of in gewoon Nederlands het aanpassen van je website om optimaal gezien te worden door zoekmachines zoals Google of DuckDuckGo.

Maar voor wie schrijf je een website, voor mensen of een zoekmachine? Aangezien veel mensen via een zoekmachine naar websites gaan zul je, om hen te bereiken, ook de zoekmachines moeten pleasen. Verkoop je een product of verdien je geld aan advertenties op je website dan wil je zoveel mogelijk bezoekers. Behalve een goed product en treffende teksten moet de website zo goed mogelijk door zoekmachines (lees Google) gevonden worden. De eerste stap is te bedenken op welke trefwoorden je gevonden wilt worden, daarna volgt de echte optimalisatie van de website.

Voor de optimalisatie van een website kan ik de volgende diensten leveren:

 • analyse van de website: je krijgt een volledig rapport met de huidige vindbaarheid op trefwoorden en uitgebreide suggesties voor verbeteringen. De prijs hiervan is afhankelijk van de grootte van de website. Kijk bijvoorbeeld eens naar het SEO basispakket voor websites met minder dan 50 pagina’s.
 • optimalisatie van de website: dit is afhankelijk van de manier waarop de website is gemaakt, bv. in een CMS (content management systeem zoals WordPress of Joomla) of op maat geprogrammeerd. Het optimalisatieproces wordt van begin tot eind gemonitord aan de hand van periodieke website analyses op de trefwoorden.

Het schrijven van geoptimaliseerde teksten laat ik graag over aan getalenteerde tekstschrijvers. Hiervoor werk ik samen met Het Geheimewapen.

Adverteren

Je wilt nog meer bezoekers naar je website trekken maar je hebt de teksten al geoptimaliseerd en je staat al hoog in de zoekresultaten? Naast linkbuilding is adverteren dan een mogelijkheid.

Adverteren kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door een campagne opstarten bij een advertentie netwerk (zoals bijvoorbeeld Google Adwords of Facebook). Daarbij kun je kiezen voor CPM (kosten per 1.000 vertoningen van de advertentie) of PPC (betaal per klik) of zelfs CPS (kosten per aanschaf) waarbij je alleen betaalt als er daadwerkelijk iets besteld wordt.

Of je kan er voor kiezen betaalde links te plaatsen op websites met veel bezoekers die potentiële kopers zouden kunnen zijn.

Voor het succesvol adverteren op internet kan ik het volgende voor je betekenen:

 • een analyse maken van de kosten en mogelijke opbrengsten van een advertentiecampagne voor diverse zoekwoorden
 • het opzetten van een Google Adwords campagne met periodieke rapportage
 • voor bedrijven in de reisbranche bied ik een aantal platforms voor adverteren met tekstlinks of editorials

Webhosting

In 1998 begon ik met het maken van websites en al snel bleek dat het handig was om zelf ook te kunnen hosten, dat wil zeggen ruimte aan te bieden op internet.

Allerlei vormen van webhosting zijn mogelijk, zoals alleen domeinregistratie (met DNS-beheer), colocatie of uw eigen dedicated server. Voor webhosting  hebben we 4 basispakketten samengesteld, gebaseerd op de ruimte. Alle pakketten hebben standaard de volgende zaken inbegrepen:

 • domeinregistratie
 • ssl-certifcaat (het groene slotje, een beveiligde verbinding)
 • dns-beheer
 • e-mailadressen en forwarders
 • ftp toegang
 • Directadmin control panel
 • Spamassassin (antispam instellingen)
 • Installatron (met vele toepassingen die je gemakkelijk kunt installeren zoals WordPress)
 • automatische backups (7x per dag tot 30 dagen)
 • webmail
Klein Basis Middel Groot
Ruimte 500MB 1,5GB 3GB 10GB
Mysql databases 1 3 5 onbeperkt
Subdomeinen 0 5 onbeperkt onbeperkt
Emailadressen 5 25 onbeperkt onbeperkt
Prijs per jaar € 36 € 60 € 120

€ 240

NB: alle prijzen zijn exclusief BTW en gebaseerd op een .nl of .eu domein. Andere extensies kunnen in prijs verschillen, neem hiervoor contact met ons op..

Voor nieuwe domeinen wordt eenmalig € 10 setupkosten berekend. Bij verhuizingen vanaf een andere provider wordt alleen iets in rekening gebracht wanneer de site ook fysiek overgezet moet worden en bijvoorbeeld email-adressen opnieuw moeten worden aangemaakt.

Webhosting bied ik aan in samenwerking met Driebond Automatisering.

Zoek je een goede tekstschrijver voor pakkende teksten? Neem dan contact op met mijn collega’s van Het Geheimewapen.